Sol over Stevns - en dag med musik, kræmmermarked og aktiviteter for store og små

Illustrationer og digte af lokale multikunstnere pryder Sol over Stevns folkeaktien 2023

De lokale multikunstnere, Erik Jensby og Charlotte Mannstaedt, står i år for forsiden på Sol over Stevns folkeaktien.

Erik Jensby og Charlotte Mannstaedt, som privat også danner par, udgav i slutningen af 2022 bogen Tal-digte. Erik har forfattet bogens digte, der alle handler om vigtige tal i menneskehedens liv, og digtene er flot illustreret af Charlotte, der også har stået for layout af bogen. Der er fuld knald på farver og illustrationer, og digtene er underfundige, humoristiske, giver noget at tale om og stof til eftertanke.

”Vi er meget glade for, at Jens og Charlotte var med på idéen om at bruge noget fra Tal-digte til folkeaktien. Idéen med folkeaktien er naturligvis at tjene penge, så vi kan afvikle Sol over Stevns. Vi er dog vilde med, at vi samtidig kan bidrage til eksponering af kunstnere på Stevns,” udtaler Pernille Worm fra planlægningsgruppen.

Stevnsboerne støtter hvert år velvilligt op om Sol over Stevns, bl.a. ved at købe folkeaktien, som er med til at finansiere arrangementet. 

Folkeaktien er ren donation, som ikke giver ejerskab, udbytte eller indflydelse på Sol over Stevns.

En folkeaktie koster 100 kr., og indtægten fra salget går til at afholde arrangementet Sol over Stevns. Den fungerer samtidig som en lodseddel, og vinderne trækkes den 9. juni. Der er gevinst på hver fjerde folkeaktie.

”Igen i år har vi fået massiv opbakning fra lokale virksomheder, der har sponsoreret flere end 100 gevinster, og den lokale virksomhed Stevns Print står for trykket. Folkeaktien er faktisk afgørende for, at vi overhovedet kan afvikle Sol over Stevns, da det er en af vores største enkeltstående indtægter,” fortæller Pernille Worm.

Det er muligt at møde det stevnske multikunstnerpar bag forsiden til folkeaktien på Sol over Stevns, hvor de vil være til stede med en stand for både Kort & Kunst og Mannkind

En folkeaktie koster 100 kroner. 

Du kan købe en folkeaktie ved at sende os en besked på kontakt@soloverstevns.dk og MobilePaye til 20364. Husk navn i kommentarfelt og mrk. FA. 

Lodtrækning finder sted d. 9. juni 2023 kl. 12 og offentliggøres samme dag på Facebooksiden Sol over Stevns kl. 20.

Gevinstudlevering finder sted d. 10. juni 2023 v. arrangementet Sol over Stevns på banerne v. Strøby Idrætscenter, Lendrumvej 3, 4671 Strøby i tidsrummet kl. 11-19. Uafhentede præmier kan hentes i Strøby Egede efter aftale på kontakt@soloverstevns.dk i perioden 12.-15. juni 2023.

Sol over Stevns - en dag med musik, kræmmermarked og aktiviteter for store og små
Sol over Stevns - en dag med musik, kræmmermarked og aktiviteter for store og små

Tidligere folkeaktier

I 2018 var det kunstner Rikke MY og Dimseriet, hvis smukke Stevnsplakat var på folkeaktierne.

I 2019 var lokal fotograf Villy Elmer Madsen så flink at lade os bruge 2 af sine fantastiske naturbilleder fra Stevns på folkeaktierne.

I 2022 var det illustrationer af Per O, som prydede forsiden på folkeaktierne. Læs mere her. 

Folkeaktien 2022

Folkeaktien 2022 var tegnet af Per O.

Illustrationerne, som prydede 2022 folkeaktien, er tegnet af Per O., som bor på Stevns. 

Per O., der har arbejdet med billedkunst på et professionelt niveau siden 1986, er trænet i den klassiske skoles tegne- og maleteknikker. Billederne er malet i en naturalistisk stil, med motiver, der ofte har et tydeligt emotionelt udtryk, iblandet en antydning af mystik og eventyr.

Hans store gennembrud kom med omslagsillustrationer til Harry Potter bøgerne. Han står også bag flere prisvindende forsideillustrationer inden for fantasy og eventyr f.eks. til den lokale Charlotte Blays bøger. Desuden har han lavet illustrationer til bl.a. Eventyrteatret, Danmarks Nationalmuseum, Det Kongelige Danske Haveselskab, TV 2, det amerikanske CBS og Danmarks Radio.

I 2016 og igen i 2019 blev han valgt som Årets Julemærkekunstner.
Per, der bor midt i Gjorslev Slots Bøgeskov, er kendt for at holde sine døre åbne, både for nysgerrige kunstinteresserede såvel som kunstkøbere.

Du kan følge Per på Facebook her.

Folkeaktierne 2018 & 2019