Oplevelser på Stevns

Tag familien med på Sol over Stevns og tilbring en weekend på naturskønne Stevns.

På Stevns finder du masser af spændende oplevelser. Der er smukke badestrande, store skovområder samt Tryggevælde Å.

Stevns har flere internationalt kendte attraktioner: Verdensarven (Stevns Klint) og koldkrigsmuseet Stevnsfortet, som hvert år tiltrækker tusindvis af turister.

Stevns Klint er UNESCO Verdensarv

Klinten gemmer på et dramatisk kapitel i jordens historie.

Et tyndt lag af fiskeler fortæller historien om, hvordan mere end halvdelen af alle dyre- og plantearter på jorden uddøde for 66 millioner år siden, da en asteroide slog ned.

Hop på cyklen eller i bilen og tag en tur til Stevns Klint og udforsk den helt unikke natur på en frisk vandretur. Gå langs stranden og nyd synet af Klinten, som tårner sig 40 meter over havet og udforsk laget af fiskeler. På toppen af Klinten hænger Højerup Gamle Kirke – delvist styrtet i havet. Herfra har du en fantastisk udsigt over klint og hav. Tag også trapperne til toppen af Stevns Fyr og nyd panoramaudsigten helt til Sverige. Stevns Klint inviterer til eventyr – men også ro og fordybelse. Er du sulten, så spis på Traktørstedet Højeruplund, som ligger lige ved Klinten.

Danmarks største krigshemmelighed

Under Den Kolde Krig var Stevnsfortet en hemmelig brik i Danmarks og NATOs forsvar. Halvøen Stevns ville ligge i allerforreste frontlinje, hvis der udbrød krig mellem øst og vest. Derfor byggede man Stevnsfort, og i 40 år var man her døgnet rundt klar til krig. I dag kan du opleve det atomsikre fort, som det så ud dengang, da krigen var tættest på. Ethvert besøg på fortet er en ny og særlig oplevelse, når du i selskab med en af museets 20 engagerede og forskellige guider får nærværende og levende fortællinger om den allestedsnærværende krig i en unik og autentisk ramme.

Stevns har også bådture langs kysten, besøgsgårde og to smukke slotte: Gjorslev og Vallø. Du kan roligt sætte nogle dage af til at udforske Stevns – og gør det bæredygtigt ved at bruge vores Donkey Bike landcykler, som kan bookes via app.